Bundt Cake | Цитрусов Кекс

четвъртък, февруари 21, 2019



О, да! Това е кексът който винаги се получава.  Много бързо става, много лесно се прави, просто мек и пухкав тупи се в устата! Непременно трябва да го опитате. Ползвала съм портокали, но вие можете да ползвате лимон, зелен лимон, наричан още лайм и по-рядко лимета или други цитрусуви плодове.


Продукти за торта с диаметър 23 см.

280 гр брашно
1 пакетче набухвател
2 щипки сол
300 гр бяла захар
5 яйца
настъргана кора от 3 портокала вие можете да ползвате лимон, лайм или други цитрусуви плодове
150 гр сок от портокалите
150 гр  слънчогледово олио

Загрейте фурната предварително до 180 С. В купа сложете яйцата и захарта и с помощта на миксер ги разбийте докато не получите пухкава, гъста и хомогенна смес.
Добавете за аромат настърганата кората от портокал. След което разбъркайки с миксера на ниска степен, добавете на тънка струя сока от портокала, редувайки го с брашно. После добавете и олиото. Изсипвате сместа в подходяща форма. Печете за 40 минути до суха клечка. Оставете кекса да изстине напълно преди да го извадите от формата.




Помогнете ми в популяризирането на моя блог ако го харесвате, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Можете също да харесате страничката ми във фейсбук тук. Благодаря,ви! 

You Might Also Like

0 commenti

Последвайте ме в instagram