Шоколадовата торта на Найджела Лоусън

неделя, юни 16, 2019







50 г какао
125 мл гореща вода
2 ч.л. ванилов екстракт
150 мл зехтин
150 г фино смлени бадеми *може да замените смлените бадеми с 125 г брашно.
0.5 ч.л. сода бикарбонат
1 щипка сол
200 г захар
3 яйца

В кана сипете какаото и го залейте с горещата вода. Разбъркайте с помощта на сладкарски тел до получаването на гладка смес. Добавете ваниловия екстракт, разбъркайте и оставете сместа да се охлади леко.
В купа смесете фино смлените бадеми* със сода бикарбонат и сол. Разбъркайте. В голяма купа сипете захарта, зехтина и яйцата. Разбийте с помощта на миксер, на висока скорост, до гъста пяна около 3 минути.
Намалете скоростта на миксера и добавете малко по малко какаовата смес. Щом сместа стане хомогенна, добавете и сухите съставки, малко по малко.
Намаслете дъното и стените на форма с падащо дъно (диаметър 23 см) и сложете хартия за печене на дъното и. Изсипете сместа за тортата и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 40-45 минути. По крайщата тортата трябва да се е стегнала, а в центъра да е леко мека. Оставете тортата да изстине върху решетка във формата за 10 минути. След това я извадете от формата и поръсете с тънък слой пудра захар.

Източник: https://www.nigella.com/recipes/chocolate-olive-oil-cake



Помогнете ми в популяризирането на моя блог ако го харесвате, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Можете също да харесате страничката ми във фейсбук тук. Благодаря, ви!

You Might Also Like

0 commenti

Последвайте ме в instagram