Пухкав кекс съсъ лимон

вторник, март 24, 2020




Ден 16 от строгата карантина. ( Живея в Италия, област Ломбардия, за тези от вас които не знаят.) От хранителните магазини в момента копуваме само  продукти от първа необходимост. Продуктите са лесно достъпни за всички предполагам. Затова реших да споделя със вас една лесна, проста и семпла рецепта.

150 г яйца
220 г захар
ванилия 2 г
настъргана кора от лимон 5 г
сол 1 г
125 мл вода
120 мл олио
200 г бяло брашно
12 г бакпулвер
картофено нишесте 50 г

Разбивате за 10 минути, яйцата със захарта, солта и ванилията и лимоновата кора.
На тънка струйка добавяте олиото, водата и предварително пресятите сухи съставки. Заедно със бакпулвера.
Сместа изсипваме в форма с диаметър 22-24 см.
Печем в предварително загрята фурна с вентилатор на 180 С за 30-40 минути до суха клечка.

Рецептата за този кекс е от сладкарница Guerrino Pasticceria.
Помогнете ми в популяризирането на моя блог ако го харесвате, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Можете също да харесате страничката ми във фейсбук тук. Благодаря, ви!  

You Might Also Like

0 commenti

Последвайте ме в instagram