Чийзкейк с праскови и Амарето бисквитки без печене

петък, юни 26, 2020



Продукти за торта с диаметър 20 см. За 6-8 порции.

За основата:
150 г сухи бисквити Амарети
50 г обикновени бисквити
100 г масло

За крема:
500 г крема сирене
200 мл животинска сметана
70 г пудра захар
8 г желатин ползвам на ленти
1 ч.л. ванилия
сока на половин лимон
3 праскови

За декорацята:
4 праскови
1 с.л. пудра захар

В блендер смелете бисквитите на прах, добавете към тях разтопеното масло.  Ползвайте форма за торта с падащо дъно. В която предварително сте сложили хартия за печене. Изсипете сместа и леко притиснете с лъжица. Поставете основата в хладилника за 30 минути. Трябва да стегне добре.

Поставете желатина в студена вода за да се хидратира. Прасковите обелете и нарежете а след това,  посипете с сока от лимон и пудрата захар 20 г. В купа сложете 5 с.л. сметана  загрейте я в микровълновата и към нея добавете желатина разбъркайте за да се разтвори добре. Останалата сметана и 50-те гр пудра захар разбийте с миксера много добре. Постепенно добавете и крема сиренето към сметаната. Добавете и ванилията. Последно много деликатно и внимателно добавете нарязаните парченца праскови.

Внимателно изсипете сместа върху основа от бисквити. Загладете повърхността  с шпатула Оставете тортата в хладилника за 4 часа минимум, трябва да стегне добре. През това време потгответе плодове за довършването на тортата.  Аранжирайте декорацията на торта по ваш избор и вкус.





Помогнете ми в популяризирането на моя блог ако го харесвате, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Можете също да харесате страничката ми във фейсбук тук. Благодаря, ви!

You Might Also Like

0 commenti

Последвайте ме в instagram