Кафе торта със шоколадов крем | Coffee cake with chocolate cream

понеделник, февруари 25, 2019


Тази торта е за любителите и почитателите на кафето и шоколада! Мися че кафето и шоколада си пасват и се допълват много добре. Нотката на кафе подчертава идеално изтънчения вкус на черния шоколад. Е, да ви е сладко приятели!

Продукти за торта с диаметър 20-22 см.

за тортата:
180 гр меко масло
180 гр бяла захар
3 яйца
30 гр тъмно какао на прах
90 гр брашно
50 гр картофено нишесте
6 гр бакпулвер
20 гр силно кафе

за крема:
50 гр черен шоколад
80 гр меко масло
160 гр пудра захар трябва да бъде пресята предварително
1 силно кафе съветвам да е от кафе машина +1 с.л. лиофилизирано кафе

В купа пресейте брашното, нишестето, бакпулвера и какаото. С миксер разбивате маслото със захарта. След това добавете постепенно едно по едно яйцата като редувате и малко от сухата смес. Трябва да получите хомогенна смес.
Прибавете кафето за аромат. Изсипете сместа във формата за печене. Печете на 180 С за 30 минути. До суха клечка, разбира се. Оставете да изстине напълно тортата върху решетка.

Разтворете кафето на прах във останалото кафе. На водна баня растопете шоколада. С миксер разбивате маслото със пудрата захар, добавяте разтопения шоколад и кафето.

 За да сглобите тортата, разделяте хоризонтално на 2 платки. Върху първата поставяте половината от крема, покривате със втория блат и обилно покривате със крем повърхността и страните на тортата.

Поднесете тортата на стайна температура. Ако предпочитате  по силен аромат добавете 2 супени лъжици ликьор кафе към кремъ.


Помогнете ми в популяризирането на моя блог ако го харесвате, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Можете също да харесате страничката ми във фейсбук тук. Благодаря,ви! 

You Might Also Like

0 commenti

Последвайте ме в instagram