Италианска лимонова торта Капрезе | Caprese cake

четвъртък, февруари 28, 2019


Торта Капрезе, рецепта за традиционна италианска торта от остров Капри! Здравейте приятели, днес ще ви представя оригиналната рецепта на тази невероятна торта. Макар по популярната версия на тази торта да а с черен шоколад аз днес съм избрала да ви представя рецептата на майстор сладкар Salvatore De Riso от книгата Dolci del sole.
В тази рецепта се комбинират много добре белия шоколад със кисалия вкус на лимона. Също така деликатния вкус на бадемовото брашно, подчертава много добре тази комбинация. Тортата е много свежа, богата на аромати и с влажна вътрешност, а също така не съдържа глутен.

Продукти за торта с диаметър 22 см.

100 гр зехтин екстра върджин (delicato) - деликатно*
120 гр пудра захар
200 гр фино бадемово брашно
180 гр бял шоколад
30 гр  захаросана лимонова кора
вътрешността на 1/2  ванилова шушулка
1 голям не обработван лимон
250 гр яйца около 5 големи яйца
60 гр бяла захар
50 гр картофено нишесте
5 гр бакпулвер

Предварително загрейте фурната на 200 градуса. В миксер пасирайте бадемите, пудрата захар и  ванията. Към този микс добавете настъргания фино бял шоколад.
Добавете нарязаните на дребно захаросани лимонови кори и настърганата кора от лимон. Добавете и предварително пресятите нишесте и бакпулвер.
В купа с миксер или планетарен миксер разбийте на гъста пяна яйцата и захарта. Добавете зехтина и разбъркайте веднъж. Добавете сухите съставки, и разбъркайте със силиконова шпатула. Изсипете сместа във форма за торта предварително намаслена и набрашнена със нишесте. Или със незалепващо покритие.
Печете на 200°C за 5 минути, а после на 160°C за 45 минути. След изпичане оставете тортата да изстине напълно преди да я извадите от формата. След като тортата е напълно изстинала поставете я върху чиния за сервиране или поднос и поръсете обилно с пудра захар.
Ето това е торта Капрезе, да ви е сладко!


И малко снимките са от една неделна разходка до Сирмионе. 






Помогнете ми в популяризирането на моя блог ако го харесвате, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Можете също да харесате страничката ми във фейсбук тук. Благодаря, ви!

You Might Also Like

0 commenti

Последвайте ме в instagram