Домашна - Морковена торта | Carrot cake

неделя, януари 27, 2019



Това е торта която си заслужава да опитате поне веднъж. В Гугъл има много и различни рецепти. Рецептата която аз избрах да ви представя е класическата версия на тази торта. 
Приготвя се много лесно, сочна, лека и приятна. Морковите се комбинират добре с канелата и крема сиренето. А най-хубавото е че в тази рецепта няма масло за разлика от други.

Продукти за торта с диаметър 20 см.

260 гр бяло брашно
100 гр орехи пекан
4 големи яйца
200 гр бяла захар
100 гр кафява захар
350 гр настъргани моркови
250 мл слънчогледово олио
1 ванилия
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. сода бикарбонат
6 г бакпулвер
100 + 50 гр орехи пекан или натрошени орехи за декорация по желание

Продукти за крема

450 гр крема сирене (тип Philadelphia
250 гр  пудра захар
180 мл течна животинска сметана
1 ванилия

За приготвянето на 3-те платки:
Нарендайте морковите с миксер или ренде. Също и орехите но не на ситно. В  купа прибавете брашното, содата и бакпулвера, канелата, солта  а после оставете на страна. В голяма купа с миксер или планетарен миксер, развитие яйцата и захарта. Добавете олиото на тънка струя. 
Добавете сухия микс от продукти постепенно. После морковите а накрая и орехите. 
Разделете получената смес в 3 равни форми за торта с подвижно дъно. Или 3 форми от алуминий за печене с диаметър 20 см. Печете в предварително загрята фурна, за 25-30 минути, до суха клечка. След изпичане оставете да изстинат напълно.
За крема и пълнежа между блатовете:
В купата на планетарен миксер сложете сиренето и разбийте докато не се получи крем. Добавете пудрата захар. След това сметаната и ванилията. Разбийте добре за няколко минути. Трябва да получите пухкав и стегнат крем.

Сглобяване на тортата:
Поставяте 1 от блатовете върху чиния за сервиране. Покривате обилно с крем, така и с останалите 2 блата. С остатъка от крема може да покрие цялата торта а след това да поръсите със орехи пекан. Тортата е задължително да престои в хладилника за 2-3 часа минимум.
А определено на следващия ден е много по вкусна. 



Помогнете ми в популяризирането на моя блог ако го харесвате, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Можете също да харесате страничката ми във фейсбук тук. Благодаря, ви!

You Might Also Like

0 commenti

Последвайте ме в instagram