Бадемов сладкиш с моркови

неделя, юли 07, 2019



Здравейте! Споделям на бързо рецептата на тази вкусна бадемова торта с моркови. Надявам се да ви допадне. Приготвянето на тортата въобще не е сложно. Трябва само време и търпение.
Можете да приготвите тортата и в безглутенов вариант, като заместите брашното с нишесте, кокосово брашно, оризово брашно или финно смляно бадемово брашно.




Продукти за торта с диаметър 26 см.

300 гр бадемови ядки
300 гр ситно настъргани моркови
300 гр бяла захар
4 средно големи яйца
80 гр брашно
1 опаковка набухвател моята е 15 гр
50 гр галета
настъргана лимонова кора
щипка сол

В блендер смеляйте на ситно морковите, към тях добавете 3 жълтъка, захарта, лимоновата кора и солта. Разбъркайте добре. Белтъците разбийте с миксер на твърда пяна. Към сместа добавете сухите съставки, ситно смлените бадеми, брашното и набухвателя. След това, внимателно добавете постепенно и  разбитите белтъци. Бъркайте внимателно за да не спадне сместа.
Изсипете сместа в предварително намаслена и  покрита с галета тава за печене.  Ако използвате силиконова пропуснете този етап. Печете в предварително загрята фурна на 160 С за първите 10 минути. След това печете на 180 С за 40 минути. След изпичане оставете сладкиша да се охлади напълно преди да го извадите от формата.



Помогнете ми в популяризирането на моя блог ако го харесвате, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Можете също да харесате страничката ми във фейсбук тук. Благодаря, ви!

You Might Also Like

0 commenti

Последвайте ме в instagram