Домашен - Орео чийзкейк | Oreo Cheesecake

вторник, юли 23, 2019


Както обещах след проведената малка анкета на страницата във Фейсбук, пожелахте чийзкейк и ето рецептата за чийзкейк Орео. Този чийзкейк се приготвя сравнително бързо и няма нужда от печене.


Продукти за торта с диаметър 24 см.

За основата:
250 г бисквити Орео без крем
150 г масло

За крема:
100 мл животинска сметана
20 г извара
200 г крема сирене
80 г захар
10 г желатин ползвам на ленти
1 ч.л. ванилия

За шоколадовата глазура:
150 г черен шоколад с 75% какао
5-6 лъжици животинска сметана
няколко бисквити Орео за декорация по желание

За основата:
Бисквитите без ванилобия крем се пасират в блендер докато не станат на прах. След това към тях добавяте и разтопеното маслото.
Сместа поставяте във форма за торта с подвижно дъно, или в ринг за торта. Поставете в хладилника за 30 минути. 

За крема:
Сложете желатина във студена вода да набъбне предварително. И гранулите и лентите желатин трябва да се накиснат първо и задължително в студена вода, за да набъбнат. След това тази смес обикновено се разтопява леко или се прибавя в горещи сосове и сиропи. Важно е да се знае, че желатинът никога не трябва да завира, защото това го кара да губи свойствата си.
Затоплете сметаната но не до кипване, добавете ванилията а след това и желатина.
Бъркайте докато не се разтопи.
С миксер разбъркайте крема сиренетио, изварата, захарта и крема от бисквитите. Постепенно добавете и сметаната. Изсипете сместа върху основата от бисквити. С помощта на гумена шпатула изравнете повърхността на тортата. Оставете така в хладилника за 3 часа минимум за да стегне добре. Аз сложих за 1 час във фризера.
Ако искате перфектен чийзкейк, покрийте с ацетатна хартия от вътрешната страна, ринга на форма за торти със падащо дъно или сладкарски ринг.

За шоколадовата глазура:
Разтопете на водна баня шоколада заедно със сметаната. Оставете да се охлади малко и после покрийте тортата. Оставете така в хладилника за 3 часа минимум за да стегне добре отново. Декорирайте тортата по желание.




Помогнете ми в популяризирането на моя блог ако го харесвате, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Можете също да харесате страничката ми във фейсбук тук. Благодаря, ви!

You Might Also Like

1 commenti

Последвайте ме в instagram