Класическо италианско тирамису | Authentic Classic Italian Tiramisu
понеделник, януари 27, 2020Продукти за торта с размер 28 см
3 пакета готови бишкоти савоярди (на мен ми бяха достатъчни само 3)
4 - 5 чашки студено кафе еспресо от хладилника
500 гр сирене Маскарпоне студено от хладилника
4 жълтъка
2 белтъка
100 гр бяла захар
1 супена лъжица марсала или друг ликьор, който предпочитате (алтернативно добавете щипка ванилия) аз ползвах кафе ликьор
2 супени лъжици горчиво какао на прах за поръсване
Предварително пригответе кафето, сложете го в хладилника да се охлади. След това отделете жълтъците от белтъците.
Разбивате на твърд сняг белтъците с 40 г от захарта. Разбивате след това и жълтъците със останалата захар докато не се получи пухкав крем.
Студеното маскарпоне разбийте с миксер заедно с ликьора за да се получи гъста и кремообразна смес.
Добавете сместа от жълтъците към маскарпонето като бъркате много внимателно на ръка.
След като сте получили хомогена смес добавете внимателно, на няколко части и разбитите белтъци на сняг.
Сглобете тортата както вие прецените, в тавичка в отделни купички или във ринг за торта с падащо дъно.
Аз в случая ползвах форма за торта с падащо дъно.
Започнах първо с един ред бишкоти савоярди напоени с кафе, после покрих с обилен слои крем, и повторис с още един ред бишкоти напоени в кафе.
След това покрих отново с обилна доза крем, разпределен много добре.
Покрих стените на формата с ацетатна хартия за да се получат перфектни след като крема стегне добре.
Почти готовото тирамису сложих да престой в хладилника за една нощ.
На следващия ден отстраних от формата и поръсих обилно със горчиво какао на прах.
Помогнете ми в популяризирането на моя блог ако го харесвате, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Можете също да харесате страничката ми във фейсбук тук. Благодаря, ви!
0 commenti