Бяла Торта Гараш | White Cake Garash

сряда, януари 15, 2020



Източник: Бон Апети
Продукти за торта с размер 20 см 12 порции

Необходими продукти:
за блата:
8 белтъка (на стайна температура)
200 г орехи
160 г пудра захар
2 с. л. брашно 1 ванилия 1 щипка сол

за крема (бял ганаш):
400 г бял шоколад
80 г краве масло
200 мл животинска сметана
1 с. л. светъл ром

за гарниране:
100 г бял шоколад
1 ч. л. олио (+ за намазване)
50 г сурови белени шамфъстъци

1. Орехите се смилат много фино. Прибавят се брашното и ванилията и се смила отново.
2. Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол, като към тях, на няколко пъти, се сипва и захарта.
3.  Ореховата смес се добавя към белтъците и се разбърква внимателно.
4.  Форма за торта с диаметър 24 см се покрива с пергаментова хартия, която се намазва с олио.
5. Сипва се 1/4 от тестото за блата, заравнява се и се пече около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна.
6.  Така се изпичат и останалите три блата, изваждат се, оставят се леко да се охладят и внимателно се отделят от хартията.
7.  Шоколадът за крема се сипва в купа. Сметаната се загрява заедно с рома и шоколадът се залива с нея, като се бърка, докато шоколадът се разтвори.
8.  Накрая се прибавя и нарязаното масло и се оставя, да се охлади.
9.  Блатовете се заравняват и се подреждат един върху друг, като кремът се разпределя между тях и се завършва с крем. Тортата се оставя в хладилник поне за 4 часа – да стегне.
10.  Глазурата се приготвя като белият шоколад се разтопява и се смесва с олиото.
11.  Тортата се залива с глазурата, декорира се с накълцан шамфъстък и се оставя да престои, докато глазурата се втвърди.


Помогнете ми в популяризирането на моя блог ако го харесвате, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Можете също да харесате страничката ми във фейсбук тук. Благодаря, ви!

You Might Also Like

1 commenti

Последвайте ме в instagram