Есенна наслада - смокинов чийзкейк

неделя, септември 22, 2019


It's sinfully delicious!



Основа

240 г брашно
200 г масло, студено и едро нарязано
80 г смлени бадеми
30 г пудра захар

Работете брашното, маслото, бадемите и пудрата захар, докато се образуват фини трохи с помоща на миксер. Омесете върху леко набрашнена работна повърхност, докато тестото се събере. Ако тестото е малко сухо и не се събира лесно, добавете малко количество вода.
Покрийте форма за торта с падащо дъно и охладете за 2 часа в хладилника готовото тесто. Загрейте фурната си до 180 градуса,  печете до светло златисто, около 30 минути.

За чийзкейка

455 г козе крема сире на стайна температура
312 г масло несолено, омекнало предварително на стайна температура
4 яйца
150 г захар
1 ч. л. ванилов екстракт
1 с. л. лимонова кора от 1 лимон
2 с. л. лимонов сок

Междувременно разбийте крема сиренето, маслото, яйцата, захарта, ванилията, лимоновия сок и корите с електрически миксер до хомогенност и гладкост. Изсипете в пълнежа с крема сирене във основата от изпечено тесто. Можете леко да намажете основа на формата за печене с малко масло преди да изсипете крема.
Печете тортата до леко златисто карамелен цвят, 30-40 минути след това охладете върху решетка, на стайна температура за 2 - 3 часа.

Покритие

12 смокини нарязани на четвъртинки
50 г орехи пекан нарязани
45 мл мед

Отгоре намажете със мед, сервирайте с изсушени смокини и печени орехи Пекан.
Рецептата е адаптирана от сайта: www.jocooks.com




Помогнете ми в популяризирането на моя блог ако го харесвате, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Можете също да харесате страничката ми във фейсбук тук. Благодаря, ви!

You Might Also Like

2 commenti

Последвайте ме в instagram