Торта Фереро Роше | Ferrero Rocher Cake

сряда, октомври 02, 2019





Много тихичко и нежно започваме този месец🍂!
Супер семпла, но много красива торта за рождения ден на моята майка. Направена от мен разбира се  ! Честит рожден ден, мамо!

Продукти за торта с диаметър 20 см.  8 парчета.

за шоколадовите платки:

150 г черен шоколад 50% какао
6 големи яйца на стайна температура
130 г меко масло на стайна температура
40 г пудра захар
сол
1 ч.л. ванилов екстракт
180 г бяла захар
130 г брашно 

за фарситурата:

250 г сирене маскарпоне
250 мл течна животинска сметана
250 г лешников крем 
4-5 шоколадови бонбона Фереро Роше

крем за измазване и декорация:

150 г черен шоколад 50% какао
100 мл течна животинска сметана
10 г масло
5-6 бонбона Фереро Роше
факултативно смлени лешници 

за шоколадовите платки:

Съветвам ви да си приготвите един ден предварително шоколадовите платки.
Загрейте фурната на 175С. Разделете жълтъците от белтъците.  Разтопете на водна баня шоколада или в микривъновата.  С миксер разбийте, маслото, захарта, ванилията и щипка сол.
След като получите гъст крем, прибавете постепенно едно по едно жълтъците.
Разбъркайте добре, и добавете разтопения шоколад. Бъркайте с силиконова шпатула.

С миксер разбийте белтъците и захарта на сняг. Постепенно за няколко части прибавете белтъците към сместа с шоколад. Редувайки ги заедно с брашното. Бъркайте внимателно отдолу нагоре.
Сместа изсипете в предварително набрашнена тавичка за печене. Печете около 35-40 минути.

за фарситурата:

С миксер разбийте студени сметаната и маскарпонето, добавете лешниковия крем и оставете да стегне крема в хладилника за няколко часа. Можете да го приготвите предварително един ден преди това.

сглобяването на тортата:

С нож разрежете на 3 еднакви блата пандишпана. С сладкарски пош, разпределете равномерно количество крем. Натрошете бонбони Фереро и сложете от тях на всеки пласт от тортата. Покрийте основата и страните на тортата с остатъка от крема. Оставете така тортата за 1 час в хладилника за да стегне крема.

крем за измазване и декорация:

Стоплете сметаната до кипване а после добавете и шоколада и маслото. Бъркайте докато всичко не се е разтопило добре. С помощта на сладкарски пош или лъжица, пуснете малко от  шоколадовата глазура да се разтече по ръба на тортата. Върнете пак тортата обратно в хладилника за да стегне по бързо.
Остатъка от крема, върнете в хладилника, а после  леко разбийте с кухненски тел на рака. Декорирайте тортата по ваше желание с остатъка от крема и бомбоните Фереро Роше.



Помогнете ми в популяризирането на моя блог ако го харесвате, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Можете също да харесате страничката ми във фейсбук тук. Благодаря, ви!

You Might Also Like

1 commenti

  1. Жива и здрава да е майчето ти, Веси! Тортата е много красива и обещаващо вкусна! Обожаам торти, изразяващи вложени чувства и емоции, а тази определено е такава. Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Последвайте ме в instagram