Сладка маса за рожден ден + 2 торти - Semi naked fruit drip cake
неделя, октомври 27, 2019Здравейте приятели! На бързо в снимки ще разкажа подготовката и менюто за партито по случай рождения ми ден. Станах на 30, една прекрасна възраст. Трябваше да се отпразнува подобаващо, естествено. Партито беше скромно в тесен семеен кръг. Поне първото. Малко повече от месец по рано направих списък за сладкото меню. Проучих и подбрах внимателно рецептите, реших да не наблягам и не прекалявам със сладките неща. Тъй като тортата щеше да е гвоздеят на вечерта. Всяка година за рождения си ден правя не една а цели 2 торти.☺️
- Гола Морковена торта със декорация от шоколад Callebaut® и горски плодове
Сладкото меню:
- Тарталети с крем и плодове
- Тарталети с крем и плодове
- Профитероли с 2 вида крем
- Шоколадови бомбони
Предварително приготви и профитеролите, но за тях ще пусна отделен пост.
На другата сутрин, ден 2, купих пресни горски плодове. И нужните продукти за безглутенова торта н2. После се заех да довърша тортата от предишния ден. След като я сглобих, я сложи я в хладилника за да стегне, без да я покрия с белия крем. След няколко часа престой я измазах съвсем повърхностно. Залях я с шоколадова глазура и после украсих с пресни полдове. За глазурата ползвах белгийски черен шоколад Callebaut® съдържащ 54.5% какао.
Ако е торта, нека е шоколадова! Истинско шоколадово съвършенство. Основата е от пандишпанови шоколадови блатове, крема за фарситурата е шоколадов ганаш, направен от висококачествен белгийски черен шоколад Callebaut® съдържащ 54.5% какао към които добавих и свежи малии.
Помогнете ми в популяризирането на моя блог ако го харесвате, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Можете също да харесате страничката ми във фейсбук тук. Благодаря, ви!
Ако е торта, нека е шоколадова! Истинско шоколадово съвършенство. Основата е от пандишпанови шоколадови блатове, крема за фарситурата е шоколадов ганаш, направен от висококачествен белгийски черен шоколад Callebaut® съдържащ 54.5% какао към които добавих и свежи малии.
- Гола шоколадова торта със декорация от шоколад Callebaut® и горски плодове | Semi naked fruit drip cake
2 commenti
Честит рожден ден, Веси! Здрава и много щастлива бъди, все така вдъхновена и творяща красота! Тортата, както и цялото парти са прекрасни. Обожавам такива публикации, с идеи, рецепти и лично присъствие. Поздрави!
ОтговорИзтриванеЗдравей Кате! Огромно благодаря за милите и прекрасни пожелания <3<3<3 !!!
ИзтриванеПриятен ден ти желая, целувки