Сладка маса за рожден ден + 2 торти - Semi naked fruit drip cake

неделя, октомври 27, 2019



Здравейте приятели! На бързо в снимки ще разкажа подготовката и менюто за партито по случай рождения ми ден. Станах на 30, една прекрасна възраст. Трябваше да се отпразнува подобаващо, естествено. Партито беше скромно в тесен семеен кръг. Поне първото. Малко повече от месец по рано направих списък за сладкото меню. Проучих и подбрах внимателно рецептите, реших да не наблягам и не прекалявам със сладките неща. Тъй като тортата щеше да е гвоздеят на вечерта. Всяка година за рождения си ден правя не една а цели 2 торти.☺️




  • Гола Морковена торта със декорация от шоколад Callebaut® и горски плодове 

Сладкото меню:



  • Тарталети с крем и плодове


  • Тарталети с крем и плодове


  • Профитероли с 2 вида крем


  • Шоколадови бомбони 
Два дни предварително напазарувах по важните неща. След това започнах първо с приготвянето на блатовете за тортата, после шоколадовия ганаш и крема за тортата. След това се заех да направя и масленото тесто за тарталети, после и крема. След като тестото стегна, опекох тарталетите. Крема беше вече готов и го сложих в хладилника. Просто направих домашен ванилов крем.  Последната задача за ден 1, беше да направя и шоколадовия кекс с червено вино. Тези десерти преминават през термична обработка и този процес им позволява да бъдат съхранени по дълго време. Може да се приготвят без проблеми 1 ден предварително.  И да се съхранят в затворени кутии. Започнах и подготовката за декорацията на парти масата и пробното подреждане, със всички подноси и поставки за торта.
Предварително приготви и профитеролите, но за тях ще пусна отделен пост. 

На другата сутрин, ден 2, купих пресни горски плодове. И нужните продукти за безглутенова торта н2. После се заех  да довърша тортата от предишния ден. След като я сглобих, я сложи я в хладилника за да стегне, без да я покрия с белия крем. След няколко часа престой я измазах съвсем повърхностно. Залях я с шоколадова глазура и после украсих с пресни полдове. За глазурата ползвах  белгийски черен шоколад Callebaut® съдържащ 54.5% какао.  



Ако е торта, нека е шоколадова! Истинско шоколадово съвършенство.  Основата е от пандишпанови шоколадови блатове, крема за фарситурата е шоколадов ганаш, направен от висококачествен белгийски черен шоколад Callebaut® съдържащ 54.5% какао към които добавих и свежи малии.



  • Гола шоколадова торта със декорация от шоколад Callebaut® и горски плодове |  Semi naked fruit drip cake
И помнете че, семплото винаги е стилно!

Помогнете ми в популяризирането на моя блог ако го харесвате, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Можете също да харесате страничката ми във фейсбук тук. Благодаря, ви!

You Might Also Like

2 commenti

  1. Честит рожден ден, Веси! Здрава и много щастлива бъди, все така вдъхновена и творяща красота! Тортата, както и цялото парти са прекрасни. Обожавам такива публикации, с идеи, рецепти и лично присъствие. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Кате! Огромно благодаря за милите и прекрасни пожелания <3<3<3 !!!
      Приятен ден ти желая, целувки

      Изтриване

Последвайте ме в instagram