Влажна и сочна шоколадова торта | Chocolate Mud Cake

вторник, октомври 15, 2019



Определено това е най-вкусната шоколадова торта която съм опитвала до момента.  Името и буквално означава "кална торта". Но в нея няма нищо кално а само шоколад, много масло и захар. Но не се обезкуражавайте ами опитайте я поне веднъж.



Продукти за торта с диаметър 20-24 см.

За шоколадовите блатове

150 г черен шоколад
400 г захар
250 г масло
250 мл мляко
200 г брашно
100 г неподсладено какао
3 яйца
1 пакетче бакпулвер

За шоколадовия ганаш

700 г черен шоколад
500 мл течна сладкарска сметана

неподсладено горчиво какао за поръсване

Ползвайте форма за торта с подвижно дъно, предварително намаслете, и покрийте с хартия за печене дъното. Загрейте фурната предварително на 160 С.
В подходящ съд сложете шоколада, маслото, млякото и захарта а след това на тих огън разтопете всичко докато не се получи еднородна смес.  Помнете че сместа на трябва да завира.
В купа пресейте брашното, бакпулвера и какаото. Общо всички прахообразни съставки.
Прибавете сухите съставки, постепенно към сместа от шоколад. Яйцата прибавете последни. Разбъркайте добре. Изсипете в формата за печене. Печете за 1 час до суха клечка. Оставете тортата да изстине напълно преди да я разрежете.  Можете да я подготвите 1 ден предварително.

Нарежете предварително на много дребни парченца шоколада. Сложете на котлона в подходящ съд сметаната,  преди да заври изключете и добавете нарязания шоколад Разбъркайте добре докато шоколада не се е разтопил напълно. Оставете за 1 нош шоколада да се охлади напълно и да стегне добре.

Сглобяването на тортата е много просто:  режете на 3 равни платки с еднаква дебелина. Пъпните шоколадов пош с накрайник по ваш избор, с шоколадовия ганаш и шприцовате върхо първия плас, така до изчерпването на количеството продукти.
Тортата е по рецепта на Gabila Gerardi.



Помогнете ми в популяризирането на моя блог ако го харесвате, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Можете също да харесате страничката ми във фейсбук тук. Благодаря, ви!

You Might Also Like

2 commenti

  1. Тортата е чудесна,но ако е възможно да показвате и разрез не само на тази,но и на другите торти!Благодаря и успех!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ще се постарая. Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Последвайте ме в instagram