Pasta Chox - парено тесто за еклери и профитероли

понеделник, февруари 03, 2020

За пареното тесто:

100 мл прясно мляко
150 мл вода
100 г масло
3 г сол
5 г захар
150 г брашно
220 мл около 4 яйца

Сложете в тенджерка млякото, водата, маслото, солта и захарта. Оставете да кипне и добавете брашното. Бъркайте около 5 минути, за да се изпечете тестото. Щом тестото започне да се отделя от съда го пресипете в купа.


Ползвам планетарен миксер, пускам на най-ниската степен и оставям тестото само да се охлади. Започнете да добавяте едно по едно яйцата, като бъркате след всяко, докато то се поеме от тестото. Пресипете тестото в пош с кръгъл накрайник.


Постелете плоска тава с хартия за печене. Върху него направете вашите профитероли по възможност раздалечени, при изпичане ще увеличат обема си. Изпечете профитероли в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути. Не изваждайте веднага изпечените профитероли от фурната. Открехнете вратичката и го оставете да изстива вътре, за да не спадне тестото.


Профитеролите или еклерите можете да напълните с крем по ваше желание, след като се охладят напълно.


Помогнете ми в популяризирането на моя блог ако го харесвате, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Можете също да харесате страничката ми във фейсбук тук. Благодаря, ви!

You Might Also Like

0 commenti

Последвайте ме в instagram