Мустакат сладкиш | Mustache cake

неделя, март 03, 2019


Супер лесен кекс-сладкиш! Рецептата е за плумкейк, но тъй като нямах подходяща форма, използвах друга. Ако имате форма с размер  25х11см ще ви се получи чудесно. Кекса е много прост за приготвяне, не е нужно дори да ползвате кухненска везна. Идеален е за закуска, следобеден чаи или кафе!  За да го запазите мек съветвам ви да го съхранявате във кутия за торта.

Размер на формата 25х11см.

13 с.л. захар
13 с.л. брашно
3 яйца
1 пакетче ванилия
1 с.л. какао
13 с.л. мляко
13 с.л. фъстъчено олио
1 пакетче бакпулвер
3 щипки сол
пудра захар за поръсване

С миксер разбивате яйцата и захарта, постепенно добавяте лъжица по лъжица олиото, брашното, бакпулвера, ванилията и солта, редувайки сухите съставки със млякото. Отделете в купа 5 лъжици от сместа и към нея прибавете какаото. В незалепваща се форма за плумкейк изсипете светлата смес, с лъжица добавете върху нея и сместа със какао. След това само леко разбъркайте. Печете на 175 С за 55 до суха клечка.  След изпичане оставете да се охлади напълно върху решетка. Преди да го поднесете поръсете с пудра захар.


Помогнете ми в популяризирането на моя блог ако го харесвате, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Можете също да харесате страничката ми във фейсбук тук. Благодаря, ви!

You Might Also Like

0 commenti

Последвайте ме в instagram