Вита шоколадова торта с шоколадови трюфели

събота, януари 19, 2019



Най-вкусната шоколадова торта! Тази торта си заслужава непременно да бъде опитана.  На външен вид може да не е кои знае какво, но на вкус е неописуемо вкусна. Тази торта няма собствена рецепта а е просто смесица от идеи и импровизация.
Платките са от леки пандишпанови блатове с какао, много леки и пухкави,крема е смесица от шоколадов ганаш,шоколад, животинска сметана, сирене маскарпоне и лек аромат на кафе. Всички съставки са добре комбинирани че всяка хапка се топи в устата.
Продукти за торта с диаметър 20 см.

За шоколадовите платки
5 яйца на стайна температура
70 г захар
30 г брашно тип 500
20 г неподсладено какао на прах
70 г слънчогледово олио
1 ч.л. ванилов екстракт

За шоколадовия ганаш
250 мл течна животинска сметана
250 г черен шоколад
1 късо еспресо
150 г маскарпоне сирене
една част от крема запазете за трюфелите

За платките:
Разделяме белтъците от жълтъците, белтъците разбиваме на твърд сняг. Добавете постепенно жълтъците, като бъркате добре и внимателно с кухненски тел за да не спаднат белтъците. 
Добавяте пресятото брашно, след това и какаото. А после постепенно олиото. Накрая прибавете ванилията. Сместа изсипвате в тава за печене покрита предварително с хартия. Размер 35 х 35 см. Печете на 180 градуса за 10 / 15 минути. Оставете да се охлади напълно преди да махнете хартията. 


За шоколадовия ганаш:
Кипвате сметаната,  добавяте я в купа с предварително нарязания шоколад заедно с еспресото. Разбърквате и оставяте да се охлади. Покривате с фолио и поставяте в хладилник. 

За шоколадовия крем:
Разделям в купа шоколадовия ганаш, към които прибавям 150г сирене маскарпоне. Разбърквам  добре докато не се получи крем.

Сглобяване
Изстиналия пандишпанов блат се разрязва на ленти с ширина 8 см. Покрива се обилно с крем, след което първата ленета се навива на руло. Всеки отделен пласт се навива внимателно около първото парче. Тортата се поставя въху чиния за сервиране и се покрива обилно със шоколадов ганаш. Поставете в хладилник за да стегне. 

Трюфелите се правят много лесно. Взимате малко от сместа за крема и овалвате в дланта на ръката си докато се получи добре оформено топче. След това в неподсладено какао на прах. Трюфелите оставете в хладилника за да стегнат. Поставете върху тортата преди да сервирате.


Помогнете ми в популяризирането на моя блог ако го харесвате, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Можете също да харесате страничката ми във фейсбук тук. Благодаря,ви!

You Might Also Like

0 commenti

Последвайте ме в instagram