Домашна - Шоколадова торта с майонеза

сряда, януари 09, 2019


Търсите вкусна торта, която е лесна за приготвяне, ето една идея за вас.


Продукти

1 1/2 чаши горещо силно сварено кафе
1 чаша неподсладено какао
3 чаши брашно тип 500
2 чаени лъжички сода за хляб
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
1/2 чаена лъжичка плюс ½ чаена лъжичка сол, разделени
2 1/2 чаши кристална захар
4 големи яйца
1 чаша майонеза
2 чаени лъжички екстракт от ванилия, разделени
1 1/4 чаши черен шоколадови чипсове също може и черен шоколад
2 супени лъжици глюкозен сироп
3-4 с.л. готварска сметана
3/4 чаша несолено масло, омекотено
4 чаши пудра захар, разделени

Разбийте горещото кафе и какаото в купа. Оставете да престои на стайна температура, около 20 минути. Загрейте фурната до 170 ° С. Пригответе предварително форма за печене с падащо дъно. 


Съберете  в отделна купа: брашно, бакпулвера, содата за хляб и 1/2 ч. л. сол. Смесете  захарта и яйца в голяма купа. Разбийте с електрически миксер на средно-ниска скорост докато станат леки и пухкави, около 4 минути. 


Към тях прибавете майонезата и ванилията. Постепенно добавете брашното към сместа от кафе и яйца, започвайки и завършвайки с брашното. Сипете сместа в формата за печене.  Печете в предварително загрята фурна, от 22 до 25 минути.


Оставете тортата да изтине за 20 минути. След което може да отстраните от формата.
Тортата трябва да е напълно охладена преди да продължите.


Поставете шоколада или чипса, сиропа и 3 супени лъжици от крема в микровълновата. За около 1 минута, разбъркаите на всеки 15 секунди. След което охладете на стайна температура, за 10 минути. 

Маслото, останалата сол и 2 чаши пудра захар и останалата ванилия  се разбъркват със миксер в купа, на ниска скорост за да се получи гладък крем.
Прибавете и шоколадовата смес после пак разбиѝте със миксера докато не получите гладък шоколадов крем. Разбийте останалите 2 чаши пудра захар и ако е необходимо,  1 супена лъжица сметана, добавете я, и продължавайте да бъркате докато не се постигне желаната консистенцията.

Поставете 1 пласт от торта на поднос за сервиране. Покрийте със глазура.
Повторете по същия начин и врория пласт от тортата. Третия слой покрийте обилно със останалата глазура също и страните на тортата.

Дълбокият вкус на този десерт, който е подсилен с кафе, контрастира добре с лекия и пухкав крем. Тази торта ще бъде хит на рождениите дни или на празниците.


Cup To Gram Conversions

Помогнете ми в популяризирането на моя блог ако го харесвате, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Можете също да харесате страничката ми във фейсбук тук. Благодаря, ви!

You Might Also Like

0 commenti

Последвайте ме в instagram