Торта ягодово изкушение и Беладжио, перлата на езерото Комо.

вторник, април 23, 2019


Здравейте приятели! Малко се забавих с този пост. Но ето че вече може да пробвате и вие тази страхотна рецепта. Тортата е много свежа и лека на вкус. Съставена е от пандишпанови спаначени блатове. С крем от крема сирене, сметана, и вкусен пласт от желирани ягоди.

Днес ви отвеждам в Беладжо - разположен на брега на езерото Лаго ди Комо в провинция Комо. Там където се съединяват езерата Комо и Леко. Беладжио, е перлата на езерото Комо.

Продукти за торта с размер 26 см

За основата на тортата са ви нужни:
4 големи яйца
400 гр спанак сварен и пасиран предварително
180 мл олио 
280 гр пшенично брашно 
3 ч.л. бакпулвер 
250 гр захар

За крема:
350 мл течна животинска сметана
300 гр крема сирене
4 ч.л. желатин или 8 гр.
5 с.л. вода
1-2 с.л. пудра захар
около 500 гр ягоди

Яйцата и захарта разбиваме с миксер. Добавяме постепенно пресятото брашно с бакпулвера предварително. Бъркаме внимателно за да не спаднат яйцата. След това прибавяме и спанака заедно с олиото. Изсипваме сместа в тавичка предварително намаслена и набрашнена. Печем на 180 С за 50-60 минути. До суха клечка разбира се, след това оставяме  пандишпана да се охлади. 

Разбиваме сметаната с миксер. След това разбиваме отделно и крема сиренето с пудрата захар. Смесваме сметаната с крема сиренето, внимателно. Оставяме в хладилника. 
Измиваме и почистваме ягодите. Запазете  няколко за  декорацията на тортата.
Другите нарязвате на парченца. Половината слагаме на котлона и добавяме към тях набъбналия желатин, бъркаме докато не се разтвори. Другите запазваме за блата. 

Сглобяването на тортата е много е лесно. В Разрязваме пандишпана на 3 равни блата по големина. Слагаме в ринг за торти първия блат, после покриваме с богат слой от сметанов крем, след това добавяме и парченцата ягоди. Поставяме в хладилника или фризера за да стегне по бързо. През това време приготвяме желирания плас от ягоди. След това поставяме и него а после връщаме обратно в хладилника или фризера. Покриваме с пандишпанов блат а после с остатъка от крема измазваме тортата. Последния пандишпанов блат правим на дребни трохи и покриваме обилно цялата торта. Преди да сервираме по желание декорираме с свежи ягоди. Тортата оставете поне за едно денонощие да престой в хладилника, ако имате тази възможност.












Китно и малко, градчето е подходящо за следобедна разходка из природата. Намира се на около 40 км северно от Милано и на няколко километра от Швейцария.
Насладете му се макар и виртуално!

Помогнете ми в популяризирането на моя блог ако го харесвате, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Можете също да харесате страничката ми във фейсбук тук. Благодаря, ви!

You Might Also Like

0 commenti

Последвайте ме в instagram