Крем пита / Cremeschnitte / Vanilla Custard Cake

понеделник, април 15, 2019


Здравейте приятели! Спретнах вчера след обяд на бързо тази невероятна торта. Споделям с вас рецептата. Много бързо се приготвя и е много вкусна. Става готова за ядене определено само за няколко часа. Kрема е божествено вкусен. Лек и приятен топи се в устата.

Продукти за торта с диаметър 20 см.

1 опаковка ( 250 гр.) бутер тесто
800 мл прясно мляко, разделено
30 гр царевично нишесте
60 гр  брашно
150 гр захар, разделена
3 големи яйца
1 гр сол
10 гр екстракт от ванилия
80 гр сладкарска сметана разбита предварително

Загрейте фурната до 200 C. Пригответе 2 блата от бутер тесто. Разточете  на тънкото тесто с размер  20 см  и прехвърлете върху пергаментна хартия за печене.
Блатовете надупчете предварително с вилица. Така няма да се подуят при печенето.
Печете не повече от 15 минути, след това оставете да изстинат напълно.

Докато блатовете се охлаждат, пригответе крема. Разделете белтъците от жълтъците. 
Смесете жълтъците с 100 гр захар, царевичното нишесте, брашно и постепенно включете 240 мл мляко. Разбийте, за да се получи хомогенна смес.
Поставете останалите 560 мл мляко в тенджера до кипване. Докато кипне, с непрекъснато бъркане се изсипва сместа от жълтъци върху горещото мляко, продължавайки да се готви, докато се сгъсти. Отстранете от огъня и добавете екстракт от ванилия.

Добавете щипка сол върху белтъците и започнете да разбивате, докато се разпени. Постепенно добавете останалата захар 50 гр и продължете да разбивате, докато се образуват твърди върхове. 

Внимателно добавете разбитите белтъци в горещата млечна смес. Разбийте сметаната, докато се образуват твърди върхове. Добавете я в сместа.

Сглобете тортата. Сложете първо един блат печеното тесто на дъното на 20 см форма с регулиращ се ринг. Добавете пълнежа и изгладете горната част. Сложете и втория пласт от бутер тесто върху яйчния крем. Охладете тортата в продължение на 3 - 4 часа, в хладилник. Поръсете с пудра захар преди сервиране. Да вие сладко! Рецептата е адаптирана от www.homecookingadventure.com


Помогнете ми в популяризирането на моя блог ако го харесвате, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Можете също да харесате страничката ми във фейсбук тук. Благодаря, ви!

You Might Also Like

0 commenti

Последвайте ме в instagram