Великденско зайче торта | Easter bunny cream tart

понеделник, април 29, 2019


Здравейте! Както обещах вчера ето рецептата за тази ефектна торта. Напоследък този тип торти от маслено тесто за тарталети са много популярни, в инстаграм и фейсбук. 
Лично приготвих маслено тесто сабле. Или познато още като пясъчно тесто. Ползвах следните продукти, и се получи 575 гр тесто.

225 гр бяло брашно
150 гр масло студено от хладилник
100 гр бяла захар
50 гр яйце достатъчно е 1 голямо яйце
1 гр сол
ванилия и лимон за аромат

Студеното масло директно от хладилника  поставяте в купата на планетарния миксер, съветвам ви да използвате този уред иначе няма да се получи. Използвате бъркалката под формата на буквата К. Към него добавяте веднага и брашното. Пускате на много бавна степен. Трябва да се получи сухо тесто наподобяващо трохи.
Към него добавяте захарта а после яйцето и след това останалите съставки. Машината трябва да работи на много ниска степен.
Достатъчни са 1-2 минути и тестото е готово. Завивате в свежо фолио и съхраняваме в хладилника.  Тестото може да си го направите и предварително.


Разточвате 4-5 мм и изрязвате формата от шаблона по ваш избор. Печете на 180 С за 10 минути.  Оставете да се охлади напълно а после с сладкарски пош и крем по желание декорирайте.
За крема ползвах рецептата от крема на морковената торта, направих половин доза.
Ползвах свежи плодове, в случая малини и шоколадови яйца.
Розите от захарно тесто поставих последно преди да сервирам тортата.














Помогнете ми в популяризирането на моя блог ако го харесвате, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Можете също да харесате страничката ми във фейсбук тук. Благодаря, ви!

You Might Also Like

2 commenti

Последвайте ме в instagram