Великденско зайче торта | Easter bunny cream tart
понеделник, април 29, 2019
Здравейте! Както обещах вчера ето рецептата за тази ефектна торта. Напоследък този тип торти от маслено тесто за тарталети са много популярни, в инстаграм и фейсбук.
225 гр бяло брашно
150 гр масло студено от хладилник
100 гр бяла захар
50 гр яйце достатъчно е 1 голямо яйце
1 гр сол
ванилия и лимон за аромат
Студеното масло директно от хладилника поставяте в купата на планетарния миксер, съветвам ви да използвате този уред иначе няма да се получи. Използвате бъркалката под формата на буквата К. Към него добавяте веднага и брашното. Пускате на много бавна степен. Трябва да се получи сухо тесто наподобяващо трохи.
Към него добавяте захарта а после яйцето и след това останалите съставки. Машината трябва да работи на много ниска степен.
Достатъчни са 1-2 минути и тестото е готово. Завивате в свежо фолио и съхраняваме в хладилника. Тестото може да си го направите и предварително.
Разточвате 4-5 мм и изрязвате формата от шаблона по ваш избор. Печете на 180 С за 10 минути. Оставете да се охлади напълно а после с сладкарски пош и крем по желание декорирайте.
За крема ползвах рецептата от крема на морковената торта, направих половин доза.
Ползвах свежи плодове, в случая малини и шоколадови яйца.
Розите от захарно тесто поставих последно преди да сервирам тортата.
Помогнете ми в популяризирането на моя блог ако го харесвате, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Можете също да харесате страничката ми във фейсбук тук. Благодаря, ви!
2 commenti
Много сладка торта! Поздрави!
ОтговорИзтриванеДа сладка е, благодаря поздрави!
Изтриване