Бабка негърче - полски великденски сладкиш

сряда, април 10, 2019


Най-добрата шоколадова торта, която можете да си представите. Много влажна, лека като пух и в допълнение с конфитюр от слива, който му придава лек аромат и допълнително овлажнява тортата е страхотна. Идеална за Великденските празници, с прекрасен изразен вкус на шоколад.
Бабка е много лесна за приготвяне. Всъщност дори може да се направи без миксер. Можете да добавите любимото си сладко към тортата, добре е да опитате, например череша или касис ще са също много подходящи.

Babka „murzynek” z powidlami - Рецептата е от www.ilovebake.pl

За основата:
2 чаши брашно
1 чаша захар
2 чаени лъжици ванилова захар
2 яйца
1/2 чаша масло
1 чаша мляко
2 чаени лъжички сода за хляб
3 супени лъжици какао
3 супени лъжици сладко от слива

За шоколадовата глазура:
70 гр тъмен натурален  шоколад
70 мл течна сладкарска сметана с 30% масленост

Брашно, какаото и содата се смесват в купа. Млякото, маслото, яйцата и захарта сложете в голяма купа и разбъркайте за известно време.
След това добавете сухите съставки постепенно. Накрая добавете сладкото и смесете отново за известно време.
Форма за бабка леко намажете с масло и поръсете с какао, като премахнете излишъка. Поставяме цялата смес в формата до 3/4 от височината. Печете на 180°С за около 50-60 минути. До суха клечка.
След изпичане, оставете тортата във формата за 20 минути. За да се охлади добре.  След това внимателно извадате тортата.

Сложете шоколада в купа и разтопете на водна баня. Премахнете купата от огъня, и добавете сметаната, като бъркате постоянно докато не се получи хомогенна смес. Изчакайте леко да се охлади а после покрийте сладкиша. Декорацията е по желание.

Помогнете ми в популяризирането на моя блог ако го харесвате, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Можете също да харесате страничката ми във фейсбук тук. Благодаря, ви!

You Might Also Like

0 commenti

Последвайте ме в instagram