Banana bread | Бананово хлебче
понеделник, юни 10, 2019Един от най-известните американски сладкиши. И също така един много лесен начин как да оползотворите вече узрелите банани, за да не ги изхвърлите в кофата за боклук. Аромата които се усеща след и при изпичането на този сладкиш е неописуем. Цялата кухня ухае на шоколад и банани.
Нужни продукти:
250 гр бяло брашно
140 гр бяла захар
1 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. канела на прах
1/4 ч.л. индийско орехче
сол
3 много узреяли банани
80 гр кисело мляко
2 яйца
90 гр разтопено масло, да е хладко
100 гр капки шоколад или орехи
(не са задължителни)
Загрейте предварително фурната на 200 С. И пригответе намаслена и набрашнена форма за плумкейк. В дълбока купа, пресейте сухите съставки. Брашното, захарта, подправките и солта.
В отделна купа с вилица намачкайте бананите, добавете към тях киселото мляко, яйцата, и разтопеното масло.
Разбъркайте. Внимателно добавете и сухите съставки към сместа. Последно прибавете шоколадовите капки или ядки на вкус. Разбъркайте изсипете сместа в формата.
Печете на 200 С за 50 минути, до суха клечка, разбира се. Ако 200 С ве е много силно, пробвайте на 180 С за 55 минути.
Източник на рецептата: https://unamericanaincucina.com/2018/05/banana-bread/
Помогнете ми в популяризирането на моя блог ако го харесвате, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Можете също да харесате страничката ми във фейсбук
тук. Благодаря,ви!
0 commenti