Пухкав сладкиш с череши

четвъртък, юни 06, 2019


Здравейте приятели! Този пухкав сладкиш е невероятно вкусен, особено ако обичате череши също като мен. Чудесен лекичък сладкиш!


Тортата е с размер 24 см.

125 гр меко масло
150 гр захар
5 яйца
250 гр брашно
1 пакетче бакпулвер
сол
настъргана кората на 1 портокал
2 с.л. от сока
1/2 ч.л. бадемова есенция
400 гр череши
пудра захар за декорация

Предварително загрейте фурната на 170 С. Почистете черешите като отстраните костилките.
С миксер разбийте маслото и захарта. Добавете едно по едно яйцата редувайки ги с една с.л. от брашното. Добавете останалото брашно, бакпулвера, солта, настърганата портокалова кора и сока. Разбъркайте докато не получим хомогенна смес. Последно добавете черешите и есенцията от бадеми.

Сместа изсипете в предварително набрашнена тавичка, моята е с големина 24 см.  Печете за 1 час, след 30 минути можете да покрийте повърхността на тортата с алуминиево фолио. След изпичане оставете тортата да изстине в формата  за около 10 минути, а след това можете да я преместите върху решетка за да се охлади напълно.


Помогнете ми в популяризирането на моя блог ако го харесвате, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Можете също да харесате страничката ми във фейсбук 
тук. Благодаря,ви!

You Might Also Like

0 commenti

Последвайте ме в instagram