Руло със сметана, ягоди и маскарпоне

сряда, март 11, 2020




За пандишпановата платка:
150 г белтък
60 г жълтък
100 г захар
30 г бяло брашно
20 г нишесте
50 г слънчогледово олио
щипка сол

За пълнежа:
300 г сирене маскарпоне
80 г животинска сметана
50 г пудра захар
200 г ягодов конфитюр
150-200 г пресни ягоди

Пудра захар за поръсване

В купата на миксера разбиваме заедно белтъците със захарта на твърда пяна. Добавяме едно по едно, белтъците и бъркаме със кухненски тел или шпатула. Пресяваме сухите съставки и ги добавяме вимателно към сместа от яйца.
Добавяме постепенно олиото и бъркаме внимателно. Отдолу нагоре, трябва да бъдат движенията. Правоъгълна тава се застила с хартия за печене. Тестото се разполага в тавата, заглажда се и се пече в предварително загрята фурна на 190 градуса 9 минути. Платката се оставя върху хартията да изстине.

Всички съставки ( маскарпоне, сметана, пудра захар) се разбиват с миксер до хомогенизиране на продуктите.
Опечената платка се обръща, хартията се премахва внимателно и ягодовия конфитюр се поставя върху нея. Поставяте и един слой от крема, след това и нарязаните ягоди. Подреждат се равномерно и рулото се навива. Поставя се на студено за 1 час.

Преди да поднесете рулото поръсете със пудра захар и украсете със резенчета пресни ягоди. Съхранява се на студено максимално за 3 дни. Рецептата е адаптирана от тук.



Помогнете ми в популяризирането на моя блог ако го харесвате, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Можете също да харесате страничката ми във фейсбук тук. Благодаря, ви! 

You Might Also Like

4 commenti

  1. Много ми хареса как си оставила краят на блата отгоре, така небрежно стои и е толкова, толкова красиво! Винаги като правя руло, притискам, затискам, покривам:) да не се вижда тази част:). Разкошно руло, красиво и вкусно. Поздрави, Веси!

    ОтговорИзтриване
  2. beh davvero buonissima!! complimenti per la presentazione!

    ОтговорИзтриване

Последвайте ме в instagram