Чийзкейк с праскови и Амарето бисквитки без печене
петък, юни 26, 2020Продукти за торта с диаметър 20 см. За 6-8 порции.
За основата:
150 г сухи бисквити Амарети
50 г обикновени бисквити
100 г масло
За крема:
500 г крема сирене
200 мл животинска сметана
70 г пудра захар
8 г желатин ползвам на ленти
1 ч.л. ванилия
сока на половин лимон
3 праскови
За декорацята:
4 праскови
1 с.л. пудра захар
В блендер смелете бисквитите на прах, добавете към тях разтопеното масло. Ползвайте форма за торта с падащо дъно. В която предварително сте сложили хартия за печене. Изсипете сместа и леко притиснете с лъжица. Поставете основата в хладилника за 30 минути. Трябва да стегне добре.
Поставете желатина в студена вода за да се хидратира. Прасковите обелете и нарежете а след това, посипете с сока от лимон и пудрата захар 20 г. В купа сложете 5 с.л. сметана загрейте я в микровълновата и към нея добавете желатина разбъркайте за да се разтвори добре. Останалата сметана и 50-те гр пудра захар разбийте с миксера много добре. Постепенно добавете и крема сиренето към сметаната. Добавете и ванилията. Последно много деликатно и внимателно добавете нарязаните парченца праскови.
Внимателно изсипете сместа върху основа от бисквити. Загладете повърхността с шпатула Оставете тортата в хладилника за 4 часа минимум, трябва да стегне добре. През това време потгответе плодове за довършването на тортата. Аранжирайте декорацията на торта по ваш избор и вкус.
Помогнете ми в популяризирането на моя блог ако го харесвате, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Можете също да харесате страничката ми във фейсбук тук. Благодаря, ви!
0 commenti