Ягодов чийзкейк - Фраголоза | Strowberry Cheesecake

вторник, юни 09, 2020


Ягодов чийзкейк - 2016

Здравейте приятели. Тази седмица реших да ви представя една моя много люубима торта.
И това е един чийзкейк без печене с много вкусни свежи ягодки. Тази рецепта правя от няколко години. И ми е любима. Споделям я с вас за да и се насладите и вие.
За любителите на чийзкейка без печене, съм приготвила една много вкусна рецепта с ягоди. Основата на тортата е от хрупкави бисквити, с крем от крема сирене и животинска сметана, а огледалния плас е от свежи ягоди.


Тортата е с размер 20 см.

За основата са ви нужни:
160 гр твърди сухи бисквити ситно пасирани предварително
100 гр масло разтопено
350 гр крема сирене
100 гр конфитюр от праскови по желание

За крема:
120 гр пудра захар
150 гр натурално кисело мяко
150 гр животинска сметана
настъргана кора на 1 портокал
сока от 1/2 портокал
4 гр желатин на листа

За огледалния слой на чийзкейка
200 гр свежи ягоди
10 гр лимонов сок
50 гр бяла захар
5 гр желатин на листа

За декорацията:
ягоди по желание а също и сметана

Бисквитите смелете на прах с блендер, добавете разтопеното масло. Изсипете сместа на дъното на чиния за сервиране а върху нея сложете ринг за торти  покрит с ацетатно фолио. Крайния ефект ще бъде по фин и естетически красив за окото. В случай че не разполагате с подобен ринг и хартия  ползваите форма за торта с падащо дъно. Поставете в хладилника за да стегне поне за 30 минути.

Желатина поставете в студена вода за 10 минути за да набъбне. След това я разтопете във горещия портокалов сок. С миксер разбъркайте крема сиренето, пудрата захар и киселото мляко докато не се получи крем. След което добавете портокаловия сок и настърганата кора.
Последно добавете разбитата сметана много внимателно и деликатно за да не пресечете крема. Сместа изсипете в ринга и оставете така в хладилника за минимум 2 часа.

Измийте и почистете ягодите, към тях добавете водата, захарта и лимоновия сок а после пасирайте. Прецедете сместа прес ситна цедка. Стоплете малко сместа на котлона а после добавете набъбналия желатин. Разбъркаите. Оставете малко да изстине и изсипете в ринга. Оставете така чийзкейка в ринга да стегне за 2-3 часа. После декорираите по желание.



Ягодов чийзкейк - 2017
Помогнете ми в популяризирането на моя блог ако го харесвате, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Можете също да харесате страничката ми във фейсбук 
тук. Благодаря,ви!

You Might Also Like

1 commenti

Последвайте ме в instagram