Торта Шварцвалд | Schwarzwald Cake | Black Forest Cake

сряда, май 22, 2019




Дойде и сезона на пресните череши, чаках го с нетърпение за да направя тази торта бижу!Класическа комбинация от фин шоколадов пандишпан и черен шоколад в две текстури, гарнирани с ароматни череши, покрити с пухкав крем Шантили.
Нейно величество торта Шварцвалд! Schwarzwälder Kirschtorte (Пияната торта – тъй като е декорирана с горски череши/вишни пълни с ликьор). Това е може би най-известната немска торта. Името на тортата произлиза от планината Schwarzwald.

Продукти за торта с диаметър 20 см. 

За пандишпановите блатове
50 гр масло
4 яйца
30 гр неподсладено какао
50 гр брашно
30 гр царевочно нишесте 
140 гр бяла захар

За сиропираните череши
400 гр череши
60 гр бяла захар
5-6 с.л. Кирш ако нямате, може да го заместите с ликьорно вино Марсала 

За крема Шантили
500 мл прясна животинска сметана
30 гр пудра захар

За декорацията
15 пресни череши
100 гр натурален черен шоколад

В тенджера на водна баня разбивате яйцата и захарта докато не удвоят обема си. Отстранете от огъня и продължете да разбивате докато сместа не се охлади. Прибавете много внимателно сухите съставки за да не спаднат яйцата. След това и разтопеното масло.
Получената смес печете в форма за торта с падащо дъно. Дъното трябва да бъде покрито с  пергаментна хартия. Печете пандишпана до суха клечка на 180 С за 40 минути. След това оставете да се охлади напълно преди да го разрежете на 3 платки.

Потгответе сиропираните череши, като отстраните костилките предварително. След това ги сварете на тих огън за 5 минути заедно с захарта и алкохола. Сиропа от черешите ще използваме за да сиропираме тортата.

Сметаната и пудрата захар разбийте добре с миксер. Запазете от нея в пош за декорацята.
Сглобете тортата като сиропирате първия блат а после поставите обилен слои крем Шантили, след това и сиропираните череши. Продължете докато сте поставили и 3 пласт пандишпан.
После покритие обилно цялата торта с остатъка от сметаната.
Декоририте с пресни череши, остатъка от сметаната и настъргания шоколад.
Ако имате възможност, пригответе тортата предварително,  за да може блатовете да се напоят добре. Съхранявайте в хладилник. Да вие вкусно!





Помогнете ми в популяризирането на моя блог ако го харесвате, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Можете също да харесате страничката ми във фейсбук 
тук. Благодаря,ви!

You Might Also Like

2 commenti

  1. Една от най-красивите версии на тортата, които съм виждала! Великолепна е, през твоя поглед. Поздрави, Веси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Кате за милия коментар. Поздрави!

      Изтриване

Like us on Facebook

Последвайте ме в instagram