Торта Шварцвалд | Schwarzwald Cake | Black Forest Cake

сряда, май 22, 2019




Дойде и сезона на пресните череши, чаках го с нетърпение за да направя тази торта бижу!Класическа комбинация от фин шоколадов пандишпан и черен шоколад в две текстури, гарнирани с ароматни череши, покрити с пухкав крем Шантили.
Нейно величество торта Шварцвалд! Schwarzwälder Kirschtorte (Пияната торта – тъй като е декорирана с горски череши/вишни пълни с ликьор). Това е може би най-известната немска торта. Името на тортата произлиза от планината Schwarzwald.

Продукти за торта с диаметър 20 см. 

За пандишпановите блатове
50 гр масло
4 яйца
30 гр неподсладено какао
50 гр брашно
30 гр царевочно нишесте 
140 гр бяла захар

За сиропираните череши
400 гр череши
60 гр бяла захар
5-6 с.л. Кирш ако нямате, може да го заместите с ликьорно вино Марсала 

За крема Шантили
500 мл прясна животинска сметана
30 гр пудра захар

За декорацията
15 пресни череши
100 гр натурален черен шоколад

В тенджера на водна баня разбивате яйцата и захарта докато не удвоят обема си. Отстранете от огъня и продължете да разбивате докато сместа не се охлади. Прибавете много внимателно сухите съставки за да не спаднат яйцата. След това и разтопеното масло.
Получената смес печете в форма за торта с падащо дъно. Дъното трябва да бъде покрито с  пергаментна хартия. Печете пандишпана до суха клечка на 180 С за 40 минути. След това оставете да се охлади напълно преди да го разрежете на 3 платки.

Потгответе сиропираните череши, като отстраните костилките предварително. След това ги сварете на тих огън за 5 минути заедно с захарта и алкохола. Сиропа от черешите ще използваме за да сиропираме тортата.

Сметаната и пудрата захар разбийте добре с миксер. Запазете от нея в пош за декорацята.
Сглобете тортата като сиропирате първия блат а после поставите обилен слои крем Шантили, след това и сиропираните череши. Продължете докато сте поставили и 3 пласт пандишпан.
После покритие обилно цялата торта с остатъка от сметаната.
Декоририте с пресни череши, остатъка от сметаната и настъргания шоколад.
Ако имате възможност, пригответе тортата предварително,  за да може блатовете да се напоят добре. Съхранявайте в хладилник. Да вие вкусно!





Помогнете ми в популяризирането на моя блог ако го харесвате, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Можете също да харесате страничката ми във фейсбук 
тук. Благодаря,ви!

You Might Also Like

2 commenti

  1. Една от най-красивите версии на тортата, които съм виждала! Великолепна е, през твоя поглед. Поздрави, Веси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Кате за милия коментар. Поздрави!

      Изтриване

Последвайте ме в instagram